Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými bramborami, vejci, krupičkou a solí a vypracujeme těsto. Vláčné těsto dáme na 1 hodinu do ledničky, lépe se pak obaluje ovoce. Z těsta krájíme kousky, do kterých zabalíme ovoce a vaříme 5 minut.
Hotové knedlíky polijeme horkým máslem, posypeme cukrem a tvarohem. Taky můžeme obalit praženou strouhankou s cukrem nebo strouhaným perníkem. Případný zbytek těsta si můžeme uchovat v igelitovém sáčku v ledničce na příště.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole