Přísady odvážíme a vychladíme. Mouku prosijeme do kopičky na vál. Lžící uděláme v kopičce jamku. Do ní nasypeme cukr. Dále do ní rozklepneme vejce. Dobře vychlazené máslo posekáme na kousky a rozložíme na mouku. Všechny přísady důkladně prosekáme. Vzniklé žmolky rychle uhněteme. Z těsta uděláme hroudu, zabalíme ji do fólie a dáme chladit.
Pečicí dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Můžeme použít i pečicí prstenec, případně pomocí prstence vykrojit dortový plát, který přeneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Hroudu lehce poprášíme moukou a ještě jednou prohněteme. Vyválíme tenký, zhruba 0,3 cm silný plát, který přeneseme do dortové formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem