
2.86
Vše dobře promícháme. Je důležité vaflovač vždy dobře potřít tukem. Vyndáme na mřížku. více o Křehké vafle
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1–3 dny (čím déle, tím lépe). Po naložení kuře vyjmeme z… více o Křehké česnekové kuře
Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými bramborami, vejci, krupičkou a solí a vypracujeme těsto. Vláčné těsto dáme na 1… více o Křehké ovocné knedlíky
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a… více o Kuřecí prsa se žampiony
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme… více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře… více o Kokosovo-karamelový zákusek
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do… více o Tvarohový mřížkový koláč
Rozinky namočíme na 20 minut do whisky, a necháme odležet. Máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny, potom přidáme mouku a… více o Irské rozinkové keksy
Listové těsto rozválíme asi na tloušťku 3-4 mm. Plát posypeme krystalovým a skořicovým cukrem, posekanými ořechy a… více o Banány v županu
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem… více o Blesková třešňová bublanina
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasakáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme,… více o Mrkev z Quercy
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a… více o Svíčková pro lenochy
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme… více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme, plníme připravenou směsí sekané, jak jsme zvyklí. Cibuli nakrájíme na kolečka… více o Paprikové lodičky
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu… více o Masová směs na pánvi