Předehřejte troubu na 200 °C. Používáte-li zmražené listové těsto, nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte ho na tři stejně velké díly. Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto vytvořte nahoře mřížku tak, abyste těsto neprořízli.
Pláty těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15–20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
Během pečení a chladnutí těsta si připravte náplň. Ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanilkový krém.
Ovoce omyjte, popřípadě nakrájejte.
Jednotlivé kusy těsta rozřízněte na poloviny. Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem. Nahoru položte ovoce, překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem, meduňkou, popřípadě mátou.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.