Předehřejte troubu na 200 °C. Používáte-li zmražené listové těsto, nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte ho na tři stejně velké díly. Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto vytvořte nahoře mřížku tak, abyste těsto neprořízli.
Pláty těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15–20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
Během pečení a chladnutí těsta si připravte náplň. Ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanilkový krém.
Ovoce omyjte, popřípadě nakrájejte.
Jednotlivé kusy těsta rozřízněte na poloviny. Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem. Nahoru položte ovoce, překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem, meduňkou, popřípadě mátou.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený