Předehřejte troubu na 200 °C. Používáte-li zmražené listové těsto, nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte ho na tři stejně velké díly. Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto vytvořte nahoře mřížku tak, abyste těsto neprořízli.
Pláty těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15–20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
Během pečení a chladnutí těsta si připravte náplň. Ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanilkový krém.
Ovoce omyjte, popřípadě nakrájejte.
Jednotlivé kusy těsta rozřízněte na poloviny. Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem. Nahoru položte ovoce, překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem, meduňkou, popřípadě mátou.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)