Předehřejte troubu na 200 °C. Používáte-li zmražené listové těsto, nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte ho na tři stejně velké díly. Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto vytvořte nahoře mřížku tak, abyste těsto neprořízli.
Pláty těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15–20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
Během pečení a chladnutí těsta si připravte náplň. Ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanilkový krém.
Ovoce omyjte, popřípadě nakrájejte.
Jednotlivé kusy těsta rozřízněte na poloviny. Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem. Nahoru položte ovoce, překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem, meduňkou, popřípadě mátou.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka