Předehřejte troubu na 200 °C. Používáte-li zmražené listové těsto, nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte ho na tři stejně velké díly. Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto vytvořte nahoře mřížku tak, abyste těsto neprořízli.
Pláty těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15–20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
Během pečení a chladnutí těsta si připravte náplň. Ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanilkový krém.
Ovoce omyjte, popřípadě nakrájejte.
Jednotlivé kusy těsta rozřízněte na poloviny. Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem. Nahoru položte ovoce, překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem, meduňkou, popřípadě mátou.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem