Křehký koláč s kaštanovo-tvarohovou náplní

1.67

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo studené a na kousky nakrájené
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 400
      g netučný tvaroh
    • 200
      g švestky
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 125
      g hnědý cukr
    • 250
      g kaštany kuchyňsky upravené
    • 0,3
      lžíce skořice - mletá

Postup přípravy receptu

  • Mouku dáme do mísy s 20 g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyválíme na moukou lehce poprášené ploše a vyložíme jím koláčovou formu a průměru 28 cm. V okrajích dobře vymačkáme, dno těsta propícháme vidličkou a pečeme 15 minut.
  • Vanilku podélně rozkrojíme špičkou malého ostrého nože a vyškrábeme dřeň se semínky. Kaštany nadrobno nasekáme a s vanilkou vmícháme do tvarohu. Ten pak rozmixujeme dohladka. Vejce oddělíme, žloutek přimícháme k tvarohové směsi spolu se zbylým cukrem a skořicí. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vetřeme k tvarohové směsi.
  • Opláchnuté vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme do předpečeného korpusu, navrch rozetřeme tvarohovou směs a uhladíme. Pečeme ještě 40 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, uvolníme z formy a podáváme poprášené moučkovým cukrem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.