Mouku dáme do mísy s 20 g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyválíme na moukou lehce poprášené ploše a vyložíme jím koláčovou formu a průměru 28 cm. V okrajích dobře vymačkáme, dno těsta propícháme vidličkou a pečeme 15 minut.
Vanilku podélně rozkrojíme špičkou malého ostrého nože a vyškrábeme dřeň se semínky. Kaštany nadrobno nasekáme a s vanilkou vmícháme do tvarohu. Ten pak rozmixujeme dohladka. Vejce oddělíme, žloutek přimícháme k tvarohové směsi spolu se zbylým cukrem a skořicí. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vetřeme k tvarohové směsi.
Opláchnuté vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme do předpečeného korpusu, navrch rozetřeme tvarohovou směs a uhladíme. Pečeme ještě 40 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, uvolníme z formy a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná