Mouku dáme do mísy s 20 g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyválíme na moukou lehce poprášené ploše a vyložíme jím koláčovou formu a průměru 28 cm. V okrajích dobře vymačkáme, dno těsta propícháme vidličkou a pečeme 15 minut.
Vanilku podélně rozkrojíme špičkou malého ostrého nože a vyškrábeme dřeň se semínky. Kaštany nadrobno nasekáme a s vanilkou vmícháme do tvarohu. Ten pak rozmixujeme dohladka. Vejce oddělíme, žloutek přimícháme k tvarohové směsi spolu se zbylým cukrem a skořicí. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vetřeme k tvarohové směsi.
Opláchnuté vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme do předpečeného korpusu, navrch rozetřeme tvarohovou směs a uhladíme. Pečeme ještě 40 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, uvolníme z formy a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE