Mouku dáme do mísy s 20 g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyválíme na moukou lehce poprášené ploše a vyložíme jím koláčovou formu a průměru 28 cm. V okrajích dobře vymačkáme, dno těsta propícháme vidličkou a pečeme 15 minut.
Vanilku podélně rozkrojíme špičkou malého ostrého nože a vyškrábeme dřeň se semínky. Kaštany nadrobno nasekáme a s vanilkou vmícháme do tvarohu. Ten pak rozmixujeme dohladka. Vejce oddělíme, žloutek přimícháme k tvarohové směsi spolu se zbylým cukrem a skořicí. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vetřeme k tvarohové směsi.
Opláchnuté vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme do předpečeného korpusu, navrch rozetřeme tvarohovou směs a uhladíme. Pečeme ještě 40 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, uvolníme z formy a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí