Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin vajíčkem a pečeme asi 40 minut při střední teplotě.
Na náplň dáme vše do kastrolu a povaříme – na závin dáme skoro vychladlé. Můžeme použít i tvarohovou variantu: 2 kostky tvarohu (ne ve vaničce), cukr dle chuti každého, vanilkový cukr, vajíčko, trochu rumu a můžeme přidat i trochu skořice.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů