Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin vajíčkem a pečeme asi 40 minut při střední teplotě.
Na náplň dáme vše do kastrolu a povaříme – na závin dáme skoro vychladlé. Můžeme použít i tvarohovou variantu: 2 kostky tvarohu (ne ve vaničce), cukr dle chuti každého, vanilkový cukr, vajíčko, trochu rumu a můžeme přidat i trochu skořice.
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení