Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin vajíčkem a pečeme asi 40 minut při střední teplotě.
Na náplň dáme vše do kastrolu a povaříme – na závin dáme skoro vychladlé. Můžeme použít i tvarohovou variantu: 2 kostky tvarohu (ne ve vaničce), cukr dle chuti každého, vanilkový cukr, vajíčko, trochu rumu a můžeme přidat i trochu skořice.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely