Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme klasický pudink s krupicovým cukrem, do uvařeného vsypeme umletý mák a necháme vychladnout. Mandarinky necháme okapat, poté je vmícháme do vychladlého krému. Bílek vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevný sníh a také zlehka zamícháme do krému. Krém naneseme na drobenkovou vrstvu ve formě, uhladíme a posypeme zbylou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi při 180 °C dorůžova.
Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou na bílou polevu, kterou ozdobně přelijeme vychladlý koláč. Na dozdobení můžeme použít i několik dílků mandarinky.
Doporučuji péct v dortové formě 28–33 cm, aby byl koláč vysoký víc než 3 cm, pak zůstane šťavnatý.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí