Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto bude asi do 3/4 výšky formy.
Z tvarohu, 5 lžic cukru, vanilkového cukru, pudinku, oleje, mléka, 1vejce a 2 žloutků připravíme mixérem tekutou směs, kterou opatrně nalijeme do těsta ve formě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 35 minut.
Mezitím ušleháme umytými metličkami sníh ze 2 bílků se 2 lžícemi cukru.
Po 35 minutách Krémeš vyndáme a rozetřeme sníh na povrch. Vrátíme do trouby a asi 5 minut zapečeme do lehounkého zhnědnutí.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka