Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto bude asi do 3/4 výšky formy.
Z tvarohu, 5 lžic cukru, vanilkového cukru, pudinku, oleje, mléka, 1vejce a 2 žloutků připravíme mixérem tekutou směs, kterou opatrně nalijeme do těsta ve formě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 35 minut.
Mezitím ušleháme umytými metličkami sníh ze 2 bílků se 2 lžícemi cukru.
Po 35 minutách Krémeš vyndáme a rozetřeme sníh na povrch. Vrátíme do trouby a asi 5 minut zapečeme do lehounkého zhnědnutí.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy