Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto bude asi do 3/4 výšky formy.
Z tvarohu, 5 lžic cukru, vanilkového cukru, pudinku, oleje, mléka, 1vejce a 2 žloutků připravíme mixérem tekutou směs, kterou opatrně nalijeme do těsta ve formě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 35 minut.
Mezitím ušleháme umytými metličkami sníh ze 2 bílků se 2 lžícemi cukru.
Po 35 minutách Krémeš vyndáme a rozetřeme sníh na povrch. Vrátíme do trouby a asi 5 minut zapečeme do lehounkého zhnědnutí.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem