Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé vlijeme do mouky. Rozmícháme vařečkou, rozdělíme na dvě části. Opačnou stranu plechu posypeme moukou a přes mikroténovou fólii rozválíme jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme, těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
Žlutý krém: Z mléka, zlatého klasu, mouky a žloutků uvaříme pudink. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypeme práškovým cukrem a pokrájíme na úhledné řezy.
P.S. Začínáme uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou