Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé vlijeme do mouky. Rozmícháme vařečkou, rozdělíme na dvě části. Opačnou stranu plechu posypeme moukou a přes mikroténovou fólii rozválíme jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme, těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
Žlutý krém: Z mléka, zlatého klasu, mouky a žloutků uvaříme pudink. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypeme práškovým cukrem a pokrájíme na úhledné řezy.
P.S. Začínáme uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč