Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé vlijeme do mouky. Rozmícháme vařečkou, rozdělíme na dvě části. Opačnou stranu plechu posypeme moukou a přes mikroténovou fólii rozválíme jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme, těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
Žlutý krém: Z mléka, zlatého klasu, mouky a žloutků uvaříme pudink. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypeme práškovým cukrem a pokrájíme na úhledné řezy.
P.S. Začínáme uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček