Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme krém. Z mléka, krupicového a vanilkového cukru a vanilkového pudinku uděláme hustší pudink, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo a po částech ho vmícháme do vychladlého pudinku. Nakonec přidáme rum. Těsto po upečení rozřízneme na poloviny, na spodní díl nastříkáme cukrářským sáčkem krém, přiklopíme horním dílem a posypeme moučkovým cukrem.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové