Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10 minutách restování přihodíme oloupané stroužky česneku. Cibuli restujeme velmi zvolna, nesmí se připálit. Měla by pouze lehce zhnědnout.
Po uplynutí doby zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou 30 minut vaříme.
Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s krutony, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a se špetkou mleté papriky.
Oloupeme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy.
Přidáme jeden kelímek tvarohu a pečlivě zamícháme.…
více o Česneková krémová pomazánka
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky