Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10 minutách restování přihodíme oloupané stroužky česneku. Cibuli restujeme velmi zvolna, nesmí se připálit. Měla by pouze lehce zhnědnout.
Po uplynutí doby zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou 30 minut vaříme.
Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s krutony, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a se špetkou mleté papriky.
Oloupeme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy.
Přidáme jeden kelímek tvarohu a pečlivě zamícháme.…
více o Česneková krémová pomazánka
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky