Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10 minutách restování přihodíme oloupané stroužky česneku. Cibuli restujeme velmi zvolna, nesmí se připálit. Měla by pouze lehce zhnědnout.
Po uplynutí doby zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou 30 minut vaříme.
Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s krutony, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a se špetkou mleté papriky.
Oloupeme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy.
Přidáme jeden kelímek tvarohu a pečlivě zamícháme.…
více o Česneková krémová pomazánka
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky