Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10 minutách restování přihodíme oloupané stroužky česneku. Cibuli restujeme velmi zvolna, nesmí se připálit. Měla by pouze lehce zhnědnout.
Po uplynutí doby zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou 30 minut vaříme.
Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s krutony, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a se špetkou mleté papriky.
Oloupeme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy.
Přidáme jeden kelímek tvarohu a pečlivě zamícháme.…
více o Česneková krémová pomazánka
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak