Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10 minutách restování přihodíme oloupané stroužky česneku. Cibuli restujeme velmi zvolna, nesmí se připálit. Měla by pouze lehce zhnědnout.
Po uplynutí doby zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou 30 minut vaříme.
Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s krutony, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a se špetkou mleté papriky.
Oloupeme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy.
Přidáme jeden kelímek tvarohu a pečlivě zamícháme.…
více o Česneková krémová pomazánka
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha