Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za občasného promíchání smažte ještě asi 10 minut, až začně měknout. Vlijte vývar, povařte ještě 10 minut, přidejte smetanu a polévku tyčovým mixérem rozmixujte.
Dochuťte a podávejte, případně doplňte kopečkem šlehačky nebo chlebovými krutony, praženými loupanými dýňovými semínky či rozdrobeným výraznějším sýrem.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem