Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

3

hodnoceno: 6
Příprava: 10 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule nadrobno nakrájená
    • sůl na dochucení
    • 2
      lžíce olivový olej
    • šlehačka k podávání
    • pepř mletý na dochucení
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • muškátový oříšek na dochucení
    • 700
      ml zeleninový vývar
    • bylinky na dochucení
    • 1
      kg dýňová dužina nakrájená, bez semínek

Postup přípravy receptu

  • Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za občasného promíchání smažte ještě asi 10 minut, až začně měknout. Vlijte vývar, povařte ještě 10 minut, přidejte smetanu a polévku tyčovým mixérem rozmixujte.
  • Dochuťte a podávejte, případně doplňte kopečkem šlehačky nebo chlebovými krutony, praženými loupanými dýňovými semínky či rozdrobeným výraznějším sýrem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: