Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za občasného promíchání smažte ještě asi 10 minut, až začně měknout. Vlijte vývar, povařte ještě 10 minut, přidejte smetanu a polévku tyčovým mixérem rozmixujte.
Dochuťte a podávejte, případně doplňte kopečkem šlehačky nebo chlebovými krutony, praženými loupanými dýňovými semínky či rozdrobeným výraznějším sýrem.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy