Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak rozmixujeme, dosolíme a opepříme. Na talíři zdobíme jogurtem nebo smetanou, případně troškou barevného pepře. Můžeme podávat se smaženým hráškem (vložka do polévky).
Na rozpuštěné máslo dáme nastrouhanou mrkev (na hrubém struhadle), přidáme trochu soli a celého kmínu. Mícháme, až nám…
více o Mrkvová polévka – rychlá
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.