Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak rozmixujeme, dosolíme a opepříme. Na talíři zdobíme jogurtem nebo smetanou, případně troškou barevného pepře. Můžeme podávat se smaženým hráškem (vložka do polévky).
Na rozpuštěné máslo dáme nastrouhanou mrkev (na hrubém struhadle), přidáme trochu soli a celého kmínu. Mícháme, až nám…
více o Mrkvová polévka – rychlá
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami