Krémová polévka z dýně Hokkaido

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 45 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      l voda
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 500
      g dýně Hokkaido
    • 2
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10–15 minut.
  • Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2–3 lžíce smetany ke šlehání, a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.
  • Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.