4
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka. Z másla a mouky… více o Pórková polévka s vejcem
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli… více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za… více o Srbský guláš
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Těsto vlijeme do vymazené a strouhankou (hrubou… více o Kokosová hrníčková bábovka
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme. V Tunisku se podávají … více o Kefta – arabské karbanátky
Košíčky jsou lehce sladké, vhodné pro výraznou náplň. Mouku zpracujeme s cukrem, vanilkou, mandlemi, studeným máslem… více o Vanilkové košíčky
Plátky bagety dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a dáme na minutu těsně pod rozpálený gril… více o Crostini s roquefortem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto… více o Banánovo-čokoládová roláda
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a… více o „Třešně v těstě" – vláčný koláč
Uvaříme 2 pudinky a vylijeme je na předem vymazaný a vysypaný plech. Necháme schladnout, nejlépe až do studena.… více o Margotková buchta
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého… více o Sekaná pečeně s paprikou
V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu… více o Hovězí ragú II.
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku.… více o Slaný řecký koláč
Vejce si rozklepneme do hrníčku. Přidáme sůl dle chuti a zašvrdláme vidličkou. Cibuli si oloupeme a nasekáme či… více o Opečené žampiony s vejcem