Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky