Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE