Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou