Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vyjmeme žloutky. Ty vložíme do misky, kde je vidličkou rozmačkáme s máslem a majonézou do jemného krému. Bílky protlačíme přes kovovou mřížku nebo pokrájíme na kostičky a přimícháme k žloutkové pastě.
Pomazánku osolíme a dáme vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžící nebo vidličkou, nemixujeme.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem