Všechny ingredience na piškot smícháme v míse a dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut. Vychladlý piškot potřeme pikantním džemem.
Krém: Uvaříme pudinky s cukrem a ještě do teplého zašleháme tvarohy. Máslo si vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou tvarohovou směs, přilijeme trošku rumu. Krém rozdělíme na poloviny, do jedné přidáme kakao. Piškot potřeme světlým krémem a potom tmavým.
Poleva: Čokoládu rozehřejeme a ještě do teplé zašleháme zakysané smetany.
Ušleháme žloutky s cukrem, vodou, olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme…
více o Mandarinkové krémové řezy
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka