Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů plechu. Po upečení necháme těsto vychladnout.
Připravíme si krém č.1. V mléce,oslazeném dle vlastní chuti, uvaříme hustý pudink. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Navrstvíme na těsto a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.
Krém č. 2: Vyšleháme smetanu na šlehání s oběma ztužovači. Poté přimícháme opatrně zakysanou smetanu a osladíme dle chuti. Navrstvíme na pudinkový krém a můžeme posypat např. grankem. Plech vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany