Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně vléváme mléko a vytvoříme hladkou směs. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. V misce smícháme vajíčka a přidáme několik lžic horké směsi (aby se vejce nesrazila) a přidáme do zbytku horké směsi. Povaříme 1 minutu a odstavíme z ohně. Přidáme máslo a vanilkový extrakt. Necháme vychladnout.
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany