Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně vléváme mléko a vytvoříme hladkou směs. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. V misce smícháme vajíčka a přidáme několik lžic horké směsi (aby se vejce nesrazila) a přidáme do zbytku horké směsi. Povaříme 1 minutu a odstavíme z ohně. Přidáme máslo a vanilkový extrakt. Necháme vychladnout.
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny