Nožičky v podmáslí Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) – nejlépe na noc. Potom smícháme všechny… více o Nožičky v podmáslí
Křehké lívance z podmáslí Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto,… více o Křehké lívance z podmáslí
Dresink na hlávkový salát Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresinku. Můžeme polít salát v míse. Je… více o Dresink na hlávkový salát
Nudí vás už klasická vajíčková pomazánka? Zkuste recept, díky… Možná ještě stále přemýšlíte, jak zužitkovat vařená vejce, která vám zbyla po Velikonocích.… Celý článek
Trápí vás jarní alergie? Těchto 6 potravin je může ještě zhoršit Kýchání, slzení očí, ucpaný nos nebo podrážděné dýchací cesty – to všechno známe jako typické… Celý článek
Svatební dorty v roce 2025: Nechte se inspirovat nejkrásnějšími… Svatební dort je víc než jen dezert. Je středobodem svatební oslavy, symbolem lásky a často i… Celý článek
Jarní detox jablečným octem: Vyzkoušejte jednoduchý způsob, jak… Detox v jarním období je velmi důležitý pro zdraví i celkový pocit. Díky němu se budete cítit… Celý článek
Švýcarské špagety Špagety uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget… více o Švýcarské špagety
Kynuté bedňáčky Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, naplníme je povidly nebo tvarohem. Na plech… více o Kynuté bedňáčky
Čokoládová bábovka s vaječným… Máslo utřeme s cukrem, přidáme postupně vejce, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec koňak a čokoládu. Pečeme asi… více o Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
Olomoucká prsíčka Prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet.… více o Olomoucká prsíčka
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něho 3 x zářezy nožem po délce, do nich nastrkáme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně… více o Česnekový lilek zapečený
Maďarský paprikový salát Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme… více o Maďarský paprikový salát
Moravské kuře Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena.… více o Moravské kuře
Kopřivové bramboráčky Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme… více o Kopřivové bramboráčky
Kuřecí maso s nivou ve smetanové… Nakrájené kuřecí maso na nudličky okořeníme granulovaným česnekem, mletou paprikou (nesolíme kvůli nivě) a orestujeme… více o Kuřecí maso s nivou ve smetanové omáčce
Brambory zapečené s kuřecím masem Oloupané brambory nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na kroužky, kuřecí maso na kostičky. Menší zapékací misku… více o Brambory zapečené s kuřecím masem
Cibulačka bílá Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až… více o Cibulačka bílá
Moravský vrabec Maso pokrájíme na větší kousky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce… více o Moravský vrabec