Krémový jahodový dort

3.22

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • jahody
    • tvaroh měkký
  • Želé
    • 4
      dl voda
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 6
      lžíce ovocný sirup
  • Korpus
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce polohrubá mouka 3–4 lžíce (dle hustoty těsta)
    • 0,4
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce horká voda
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut). Změklé máslo ušleháme s cukrem, pak přidáme tvaroh, opět promícháme a krém rozetřeme na vychladlý korpus.
  • Na krém naskládáme jahody – množství dle chuti. Z vody, sirupu a pudinku uvaříme želé, kterým přelijeme lžící všechny jahody, nakonec do mezer vlijeme zbytek želé. Dort dáme do chladničky a necháme proležet (nasáknout korpus) alespoň 24 hodin. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: