Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut). Změklé máslo ušleháme s cukrem, pak přidáme tvaroh, opět promícháme a krém rozetřeme na vychladlý korpus.
Na krém naskládáme jahody – množství dle chuti. Z vody, sirupu a pudinku uvaříme želé, kterým přelijeme lžící všechny jahody, nakonec do mezer vlijeme zbytek želé. Dort dáme do chladničky a necháme proležet (nasáknout korpus) alespoň 24 hodin. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem