Křenová omáčka podle časopisu FOOD

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: 40 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      l hovězí vývar
    • 150
      g křen čerstvý, strouhaný
    • citronová šťáva troška
    • 1
      ks smetana na vaření
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak zalijte studeným hovězím vývarem, nechte povařit, přidejte křen, smetanu, zahustěte a dochuťte. Nechte chvíli povařit. Podávejte s houskovým knedlíkem, vařeným hovězím plátkem (uzeným vepřovým) nebo natvrdo uvařeným vajíčkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: