Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak zalijte studeným hovězím vývarem, nechte povařit, přidejte křen, smetanu, zahustěte a dochuťte. Nechte chvíli povařit. Podávejte s houskovým knedlíkem, vařeným hovězím plátkem (uzeným vepřovým) nebo natvrdo uvařeným vajíčkem.
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a přidáme je…
více o Křenová omáčka se smetanou
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka