Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a ovážeme nití. Dáme péct na máslo a podléváme vodou a hovězí polévkou.
Přebranou a spařenou rýži nasypeme do kastrolu, osolíme, přidáme cibuli, hřebíčky, máslo a zalijeme hovězí polévkou, aby se to vše dalo dusit. Hotové pak promícháme se strouhaným parmazánem.
Upečená křepelka se pak naservíruje na talíř s obloženou rýží a zalije se přecezenou šťávou.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla