Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a ovážeme nití. Dáme péct na máslo a podléváme vodou a hovězí polévkou.
Přebranou a spařenou rýži nasypeme do kastrolu, osolíme, přidáme cibuli, hřebíčky, máslo a zalijeme hovězí polévkou, aby se to vše dalo dusit. Hotové pak promícháme se strouhaným parmazánem.
Upečená křepelka se pak naservíruje na talíř s obloženou rýží a zalije se přecezenou šťávou.
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem